2013-01-03

Tempel tour

Mot slutet av vår semester blev det så dags att göra lite utflykter och inte bara bada, äta och gå på Balinesisk massage. Vi hade bestämt träff med Maddy igen. Han skulle ta oss till Bat Cave (ett tempel med en grotta full av fladdermöss), Kingdom Palace, Mother temple/Pura Besakih med mera, med mera, innan vi till slut skulle komma till Ubud för övernattning. Vi får nästan lov att kalla dessa dagar för tempel tour eftersom det blir en hel del av det. Maddy har en plan och vi liksom hakar på. Det gäller att försöka få en balans i allt men som troende hindu tycker han naturligtvis att tempel är det viktigaste.

Vi såg jättefina tempel och framför allt Mother temple gillade jag. Men det absolut intressantaste är att från bilvägen få se små glimtar av det vardagliga livet på Bali. En kvinna kliver ut på vägen för att hålla en ceremoni över bilen vi reser i. Genom att hålla ceremonier över bilar, mopeder och bestick tackar man nämligen järnguden för att han gör det vardagliga livet så mycket enklare för alla människor.

Längs med vägen ser man apor, risfält, kvinnor som står och säljer frukt, barn som leker och män som bygger hus. Vägarna slingrar sig fram, upp och sedan ner för bergen. Det är väldigt fint.

Fr.v. En ceremoni vid Gua Lawah/Bat Cave, lotusblomma, staty i Klungung, en offergåva (de finns överallt!) och heliga Barong-masker

Tempel i Klungung med drake i taket och en man på väg till en ceremoni i The Mother Temple

Dockor, risterrasser och delar av The Mother Temple
The Mother Temple

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar