2013-01-03

Blue Lagoon Beach och White Sand Beach

Så här mycket har jag nog aldrig badat! Den fuktiga hettan gör att vi i princip antingen badar i poolen eller i havet. Vi badar tills allihop har fingrar som är skrynkliga som russin!

Blue Lagoon Beach, som ligger precis vid vårt hotell är väldigt lättillgängligt för snorkling så där har vi guppat runt med cykloper och kollat på färgglada fiskar bland koraller. Nackdelen är att vi och fiskarna fått trängas med sopor som flyter runt på ytan. Men just det kan nog bero lite på hur mycket vinden har blåst in i viken. Vi förväntade oss just ingenting av snorklingen där vilket gjorde att vi blev positivt överraskade! Vi är inte så bra på fisksorter och andra havsdjur men fick veta att den konstiga orangea saken på havsbotten var en Sjöpung.

Nyårsafton spenderade vi på White Sand Beach som ligger en timme utanför Padangbai. Där var stranden betydligt finare men snorklingen betydligt sämre. Vi hade en riktigt bra taxichaufför som pratade på så mycket att tiden i taxin bara försvann. Hans namn var Maddy och han berättade mycket om Bali och hinduism -speciellt om hinduism eftersom han själv är mycket troende hindu. Han berättade att alla familjer på Bali har sitt eget tempel i sitt hus och att alla byar har minst sex tempel, vilket sammanlagt blir åtminstone hela en miljon tempel på Bali. Det är ändå ganska lätt att föreställa sig den mängden tempel eftersom man ständigt passerar små tempel var man än går.

White Sand beach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar